NÁŠ ROZHOVOR S POLSKÝM DJ A PRODUCENTEM BLINDERS

Už tuto sobotu – 24. března vystoupí v pražském klubu Duplex polský DJ a producent Blinders, který nedávno vydal remix hitu „So Far Away“ by Martin Garrix & David Guetta a to v rámci rezidentní párty dvojice Angry Beats – Sakura! DJ Tokátko si pro vás připravil krátký rozhovor s Blinders před jeho sobotním vystoupením!

Ahoj pane Blinders! Prvně bych rád podotkul, že jsme moc rádi, že se nám podařilo tě zabookovat do pražského klubu Duplex. Tenhle rok už si hrál jednou v České republice v olomouckém klubu Varna. Jaké máš pocity z českých partypeople a jak sis užil tuhle párty?

Ve skutečnosti to bylo poměrně nedávno a musím říct, že atmosféra byl úžasná! Doufám, že to v Praze bude na podobném levelu!

Pražský Duplex patří mezi jeden z nejlepších rooftop clubů v Evropě, ale samozřejmě je tady spousta zajímavých klubů po celém světě. Můžeš nám říct nejzajímavější místo, kde si kdy hrál nebo případně také nějaké hodně zvláštní místo v průběhu své kariéry Dje?

Opravdu moc rád jsem hrál na ageHa v Tokyu! To byl šílenej crowd! Také jsem velký fanoušek mejdanů na pláži jako například Cavo Paradiso nebo Papaya. Je těžký počítat zvláštní místa, protože pokaždé když někde hraju, tak je to naprosto super a má to něco do sebe!

Polská taneční scéna je pro českého párty fanouška velká neznámá. Můžeš nám říct něco málo o hudební scéně ve vaší zemi?

Pokuď můžu zmínit naši EDM scénu, tak rozhodně doporučuju umělce jako Sickdope! Nebo také AK9 (Guy Arthur), Skytech nebo Fafaq. Všichni patří mezi nejznámnější DJs z Polska. Také se podívejte na Kvmo nebo Loud About Us. Určitě můžu doporučit!

Tvoje produkce je něco speciálního v porovnání s klasickými producenty. Kombinuješ groovy house s prvky hiphopu, dubstepu a dalších stylů. Můžeš popsat svůj styl vlastními slovy?

Myslím, že to nemůžu říct lépe než si právě řekl 😀

Jaká byla cesta Blinder k Djingu a vlastní produkci? Můžeš nám říct něco o tvých začátcích? Jak moc bylo těžké se dostat na tuto úroveň a máš ve svém DJ life ještě nějaké cíle?

Můj úplně první track jsem vytvořil se svým bratrem, když mi bylo 16, ale bylo to spíše něco for fun než něco, co by se dalo nazývat profesionální produkcí. Po nějaké době jsem se rozhodl jít touhle cestou, protože jsem trávil fakt hodně času ve studiu. Všechno přišlo tak nějak přirozeně po létech cvičení. Mojím cílem je vyzkoušet nové způsoby produkce na každé skladbě, kterou produkuji. Zůstat po léta pořád na stejném levelu rozhodně není můj cíl.

Nyní zpátky do současnosti. Slyšel jsem, že velmi brzy se chystá vydání tvého nového tracku. Pověz nám o tom trochu víc a jinak jaké jsou tvoje plány na letošní letní sezónu?

Ve svých posledních skladbách jsem se snažil si pohrát trošku s etnickými tématy. Jeden z nich stále čeká na vydání. Podívejte se na teaser na mém Facebook profilu k mému novému tracku „Okami“, který bude vydán 23. března na labelu Martina Garixe – STMPD RCRDS. Další remix je pro korejské umělce – producent Raiden a hvězdná zpěvačka YURI z dívčí popové skupiny Girl’s Generation. Je to opravdu hodně vokálový track založený na původním tempu s přidanými prvky Trapu a Future Bass House. Remix vyjde 30. března na Protocol Recordings Nickyho Romera.

Pojďme dát nějaké odlehčující otázky 🙂 Slavíš narozeniny a máš neomezený budget na párty. Koho by si pozval a kde by se párty konala?

Pravděpodobně by to byla celá TOP 100 parta DJs a párty by se konala ve vesmíru 😀

Hoří ti dům a můžeš popadnout jen 3 věci a utíkat. Co by si vzal?

Kdyby tam nebyl nikdo další, tak bych určitě popadnul laptop, sluchátka a hardisk. To je pro mě taková svatá trojice 😀

Jaká je pro tebe osobně hymna elektronické hudby? Jmenuj 3 tracky.

Pro mě to jsou určitě tracky z počátků elektroniky, takže například Daft Punk „Around The World“, Chemical Brothers „Block Rockin Beats“ nebo Fatboy Slim „Rockafeller Skank“

V sobotu 24. března zahraješ v pražském klubu Duplex na párty Sakura, která má asijskou tématiku. Máš rád asijské jídlo? Co ty a Asie?

Tohle právě přesěn sedí k mému poslednímu releasu Okami, což znamená v japonštině Vlk. Takže je jasné, že jsem velkým fanouškem asijské kultury. Moje nejoblíbenější jídlo jsou vietnamské nudle a japonské sushi.

Pokuď by tě chtěla nějaká fanynka pozvat na drink, tak který by to měl být? 🙂

Mám rád whiskey na ledu, což teda není úplně holčičí pití 😀

Ok! Děkuju za rozhovor a těším se, až se v sobotu potkáme v Duplexu. Můžeš vzkázat něco svým českým fanouškům?

Samozřejmě. Jsem moc rád, že se vracím zpátky do České republiky. Slyšel jsem pouze samá hezká slova o Duplexu, takže se opravdu nemůžu dočkat, až vám zahraju svoje tracky. Pokuď tohle čteš, tak doufám, že se vidíme v sobotu v Duplexu!

Štěpán